Buiten dineren met deze tips

buiten dineren

Buiten dineren met deze tips

Aangezien de zomer dan echt bijna aanbreekt, wordt het ook steeds comfortabeler om buiten te gaan dineren. De zachte zomeravonden zorgen ervoor dat iedereen weer lekker tot laat buiten wilt zitten. Daarnaast is het ook leuk om tijdens de zomer feestjes buiten te geven, samen te barbecueën of te lunchen in de achtertuin tijdens de vakantie. Om de achtertuin daar helemaal op aan te passen, zijn er een aantal zaken waarmee rekening moet worden gehouden om het buiten dineren tot een succes te laten komen. In dit artikel zullen er een aantal tips worden geven om het buiten dineren te laten slagen.  

Zweefparasol voor de nodige schaduw

Aangezien de zomers in Nederland ook steeds warmer worden, is een zweefparasol onmisbaar om buiten te kunnen eten. Eten in de brandende zon is namelijk niet erg fijn en schaduw zorgt ervoor dat het drinken en het eten iets langer houdbaar blijft. Een zweefparasol ziet er strak uit en is makkelijk verplaatsbaar. Dit is handig aangezien de zon gedurende de dag van positie veranderd. Daarnaast is een zweefparasol ook handig af te stellen aan de bovenkant. Zo kan een zweefparasol makkelijk een stukje kantelen zodat de perfecte schaduw en bescherming tegen uv-straling gevonden kan worden. Het feit dat een zweefparasol zich makkelijk laat kantelen zorgt ervoor dat de zweefparasol altijd goed bij een grote eettafel buiten past en de hele tafel kan beschermen tegen het zonlicht. Een zweefparasol wordt verstevigd door een kruisvoet en wordt vaak gemaakt met een zwengel mechanisme waardoor de zweefparasol makkelijk te openen is. 

De perfecte eettafel

Bij buiten dineren hoort natuurlijk ook goede eettafels. Afhankelijk van de grootte van het gezin en de ruimte buiten om de eettafel neer te zetten, kan er worden gekozen voor een grote tafel zodat iedereen plek heeft. Het is daarom ook verstandig om vooraf op te meten waar de eettafel moet komen, waardoor het ook makkelijker wordt om een eettafel uit te kiezen. Er kan gekozen worden voor een ovale vorm, wat voor extra gezelligheid tijdens het dineren zorgt. Daarnaast zijn er ook eettafels in een rechthoekige vorm of een vierkante vorm. Ook voor elke stijl is er een eettafel te vinden, zoals retro, bohemian of juist meer modern en industrieel. De meeste eettafels worden gemaakt van hout, metaal of glas of van een ander duurzaam materiaal. Het uitkiezen van een eettafel voor buiten dineren hangt dus helemaal af van de persoonlijke stijl en de ruimte om de eettafel in te plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om te kijken naar een bartafel die iets hoger en smaller zijn dan normale eettafels. Dineren aan een bar is zeker ook mogelijk en daarnaast is het ook nog eens gezellig om aan de bar in de eigen achtertuin met vrienden en familie een aantal drankjes te drinken. Daarnaast is een bartafel ook perfect voor kleinere tuinen of zelfs balkons. 

Een zweefparasol en de eettafel voor een geslaagd diner

Een eettafel en een zweefparasol zijn dus twee onmisbare artikelen bij het buiten dineren. Een zweefparasol kan zorgen voor de nodige bescherming tegen de zon en heeft een verkoelend effect tijdens warme zomerdagen door de schaduw. Een eettafel hangt helemaal af van de persoonlijke voorkeur en hoeveel ruimte er beschikbaar is om te tafel bij te plaatsen.

Deel dit artikel