De hypotheek financieren als starter in 2022

hypotheek financieren

De hypotheek financieren als starter in 2022

Wanneer je als starter de markt op gaat, dan ga je voor het eerst een huis kopen. Dat is natuurlijk allemaal heel leuk en spannend. Aan de andere kant is het in de huidige markt ook niet heel erg gemakkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Een hypotheek financieren als starter kan bijvoorbeeld ook best wel een opgave zijn. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen, is dan een belangrijke vraag. Daarom wordt in dit artikel eens gekeken naar de mogelijkheden die je hebt en de stappen die je moet zetten. Een hypotheek financieren als starter is zeker mogelijk, lees snel verder:

Wat heb je te besteden?

Het eerste wat je natuurlijk moet weten als je een hypotheek gaat financieren als starter, is hoeveel er voor jou mogelijk is. Je bent natuurlijk op zoek naar het maximale bedrag dat je kan lenen. Op die manier kan je ook een idee krijgen van het soort huis waar je naar kan zoeken. En zo weet je dus ook of dit wel past bij jouw wensen. Het is belangrijk om bijvoorbeeld ook naar de rentevaste periode te kijken om tot een goed beeld te komen.

De verschillende aanbieders bekijken

Wanneer je aan de slag gaat met je onderzoek naar de hypotheek financieren als starter, dan is het ook goed om een beeld te vormen van de verschillende aanbieders op de markt. Je kijkt dan bijvoorbeeld naar de aanbieder die de laagste rente biedt. Daarnaast is het echter ook wel heel belangrijk om een beeld te vormen van de aanbieder als geheel. Kijk bijvoorbeeld naar de voorwaarden die geboden worden wanneer je er een hypotheek afsluit. Ook dat speelt een rol in je keuze.

Alle kosten erin meenemen

De hypotheek financieren als starter betekent wel dat je het complete beeld moet hebben. Dat betekent dat je alle kosten erin mee moet nemen. Hoeveel eigen geld kan je bijvoorbeeld inbrengen? Daarnaast zal je ook nog op andere manieren moeten financieren. Je moet denken aan je maandlasten, maar ook aan de overdrachtskosten, advieskosten en notariskosten die hier allemaal bij komen kijken. Wees daar dus wel goed op voorbereid.

Welke schulden heb je?

Hoe je je leven tot nu toe hebt geleid speelt ook een rol bij je hypotheek. Heb je bijvoorbeeld schulden op je betaalrekening of creditcard? Of heb je andere schulden die geregistreerd staan? Dan is het ook zo dat dit effect heeft op de hoogte van de hypotheek. De hypotheek financieren als starter zal dan dus heel anders verlopen dan wanneer je helemaal schuldenvrij en zonder contracten de markt op gaat. Zorg dus altijd dat je dit wel goed in beeld hebt om zeker te zijn van je zaak.

Andere zaken die meespelen

Er zijn nog andere zaken die meespelen bij de hypotheek financieren als starter. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen voor een taxatierapport voordat je het huis koopt. Dit moet je wel door een taxateur laten maken. Ook moet je je verdiepen in de verschillende verzekeringen die nodig zijn om op een normale en veilige manier te kunnen wonen. Neem vooral ook de tijd wanneer je met het financieren aan de slag gaat. De tegenpartij zou dit graag snel rond zien komen, maar je hebt gewoon wat ruimte die je kan bedingen.

 

Deel dit artikel