Interessante weetjes over hypotheekadvies

hypotheekadvies

Interessante weetjes over hypotheekadvies

Het kopen van een huis is een grote levensgebeurtenis en vereist vaak een hypotheek. Het vinden van de juiste hypotheek is dan ook van groot belang. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we een aantal interessante weetjes over hypotheekadvies verzameld. 

Onafhankelijk hypotheekadvies 

Wist je dat het verstandig is om altijd te kiezen voor onafhankelijk hypotheekadvies? Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de hypotheekadviseur een breder aanbod aan hypotheekverstrekkers bekijkt en niet alleen de opties bij zijn eigen bank aanprijst. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en ben je uiteindelijk beter af.

Eerste gesprek gratis

Veel hypotheekadviseurs bieden een eerste gesprek gratis aan. Hierdoor kun je vrijblijvend kennismaken en kijken of je goede klik hebt met de adviseur. Het is altijd verstandig om bij meerdere hypotheekadviseurs een eerste gesprek in te plannen, zo kun je verschillende adviezen naast elkaar leggen en een weloverwogen keuze maken.

Hypotheekadvies in het buitenland

Ben je van plan een huis in het buitenland te kopen? Dan is het verstandig om je te verdiepen in hypotheekadvies voor buitenlandse woningen. De regels kunnen namelijk sterk afwijken van die in Nederland. Denk hierbij aan belastingen en valuta wisselkoersen. Een onafhankelijk hypotheekadviseur met kennis van zaken helpt je bij het maken van de juiste keuze. Hypotheekadvies van Univé is daar een voorbeeld van.

Hypotheekadvies door video

Sinds de corona pandemie is de manier van hypotheekadvies sterk veranderd. Veel hypotheekadviseurs bieden nu adviesgesprekken aan via video. Dit heeft als voordeel dat je niet fysiek naar de adviseur toe hoeft en dat je de gesprekken kunt voeren op een moment dat jou uitkomt. Daarnaast is het gebruik van video tijdens het adviesgesprek ook een stuk persoonlijker dan enkel telefonisch contact.

Hypotheekadvies bij scheiding

Bij een scheiding moeten er vaak zaken geregeld worden met betrekking tot de hypotheek. Hierbij kun je denken aan het opnieuw verdelen van de hypotheek, het overnemen van de woning en de overwaarde. In deze situatie is het verstandig om hypotheekadvies in te winnen, om zo samen tot de beste oplossing te komen.

Hypotheek afsluiten

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke gebeurtenis en verdient dan ook de nodige aandacht. Hopelijk hebben deze interessante weetjes over hypotheekadvies je geholpen bij het maken van de juiste keuze. Onthoud dat onafhankelijk hypotheekadvies van groot belang is en dat je altijd vrijblijvend gesprekken kunt aanvragen.

 

Deel dit artikel