Shopware 6 voor jouw business central webshop

Shopware 6

Shopware 6 voor jouw business central webshop

In de wereld van e-commerce is Shopware 6 een krachtig open source platform dat zijn oorsprong vindt in Duitsland. Met een sterke reputatie als het meest gebruikte e-commerce systeem in Duitsland, bedient Shopware al meer dan 100.000 klanten wereldwijd. Met de release van Shopware 6 in het begin van 2020 is het platform volledig gemoderniseerd met de nieuwste technologieën. Partners van Shopware in Nederland bieden jou de mogelijkheid om te profiteren van de vele voordelen die dit platform te bieden heeft.

Functionaliteiten van Shopware 6: een overzicht

  • Shopping experiences

Shopping experiences is het geavanceerde content management systeem van Shopware 6. Hiermee kun je als webshop beheerder volledige vrijheid ervaren in het vormgeven van je webpagina’s met behulp van een visuele editor. Creëer boeiende landingspagina’s en geef je webshop een unieke uitstraling, allemaal naar eigen wens en behoefte.

  • Rule builder

De rule builder van Shopware 6 biedt een eenvoudige manier om specifieke zakelijke regels in te stellen voor jouw webshop. Of je nu wilt dat een bepaalde klantgroep alleen bepaalde betaalmethoden kan gebruiken of als je een exclusieve korting wilt aanbieden, met de rule builder kun je dit alles moeiteloos instellen en beheren.

  • Meerdere webshops en verkoopkanalen in één installatie

Shopware 6 biedt de mogelijkheid om te werken met verschillende verkoopkanalen. Dit betekent dat je binnen één e-commerce platform meerdere webshops kunt opzetten, elk met hun eigen talen en valuta. Bovendien kun je met Shopware eenvoudig verkoopkanalen opzetten op populaire platforms zoals Amazon, en sociale verkoopkanalen zoals Facebook en Instagram.

  • B2b functionaliteiten

Shopware 6 is bij uitstek geschikt voor B2B webshops en biedt geavanceerde functionaliteiten om aan de specifieke behoeften van zakelijke klanten te voldoen. Met een eigen B2B suite biedt Shopware mogelijkheden zoals uitgebreid rol- en rechtenbeheer, offertes en snelle bestelopties, waardoor jouw webshop naadloos kan dienen als B2B-platform.

Verschillende versies van Shopware 6

Shopware 6 wordt geleverd in vier verschillende versies, elk met specifieke functionaliteiten om aan de behoeften van verschillende bedrijfsgroottes en -eisen te voldoen.

  1. Shopware 6 starter

De instapversie van Shopware 6 is de Starter-editie, een SaaS-oplossing (Software as a Service). Met deze versie zijn alle kosten van jouw webshop inbegrepen in een maandelijks bedrag, waardoor het zeer geschikt is voor startende webshops. Het platform is tevens uitbreidbaar met handige plugins.

  1. Shopware 6 community versie

De Community-versie van Shopware 6 is de open source editie zonder licentiekosten. Ondanks de gratis versie biedt dit platform al veel standaard functionaliteiten voor zowel B2C- als B2B-webshops. Bovendien zijn er talloze plugins beschikbaar om het systeem verder uit te breiden zonder de noodzaak van maatwerk.

  1. Shopware 6 professional edition

Met de Professional-editie van Shopware 6 krijg je extra functionaliteiten, zoals uitgebreid CMS-beheer voor meer flexibiliteit in het ontwerpen van je webpagina’s met de visuele editor. Ook zijn er standaard verkoopplatforms voor populaire sociale kanalen, zoals Facebook en Instagram, inbegrepen. Deze editie biedt daarnaast directe ondersteuning en support van het Shopware-team.

  1. Shopware 6 enterprise edition

De Enterprise-editie is de meest uitgebreide versie van Shopware 6 en is geschikt voor grotere e-commerce bedrijven. Deze editie biedt geavanceerde mogelijkheden, zoals extra producttypen, een uitgebreide B2B-suite en uitstekende ondersteuning en support van het Shopware-team.

 

Met Shopware 6 heb je een veelzijdig en krachtig e-commerce platform tot je beschikking waarmee je een succesvolle business central webshop en shopware b2b webshop kunt realiseren. De verschillende versies en uitgebreide functionaliteiten zorgen ervoor dat je altijd de juiste keuze kunt maken, ongeacht de grootte van jouw bedrijf.

 

Deel dit artikel