Restpartij verkopen? Kies voor een opkoper

restpartij verkopen

Restpartij verkopen? Kies voor een opkoper

Wanneer je als ondernemer met veel overgebleven goederen zit kan dit ervoor zorgen, dat je steeds minder makkelijk van je spullen af kunt komen. Daarom kiezen veel partijen ervoor om voor een opkoper te kiezen. Om zo hun restpartij verkopen, maar welke voordelen zitten er nou aan vast?

Daarover gaan wij je in dit artikel meer vertellen, zodat jij alles weet over deze zogeheten ‘opkoper’

Wat is een opkoper van restpartijen?

Een opkoper helpt ondernemers om hun restpartij verkopen, zodat zij er zelf uiteindelijk ook nog hun slaatje uit kunnen slaan. Het gehele verkoopproces begint bij degene, die van de overgebleven goederen af wil komen. Om uiteindelijk te eindigen bij de opkoper restpartijen. De eerste stap, is het in kaart brengen van welke spullen er daadwerkelijk verkocht dienen te worden.

Daarna is de eerst volgende stap, dus contact opnemen met opkoper, zij gaan vervolgens op hun beurt beoordelen of de spullen het natuurlijk ook waard zijn, daarin wordt gekeken naar de kwaliteit, de oudheid en uiteraard wat voor soort goederen het zijn, want de opkoper dient ze natuurlijk ook nog zelf kwijt te raken. Anders blijven zij er ook meezitten en dat is voor hun ook niet voordelig.

Vervolgens als alle goederen zijn beoordeeld en wellicht goedgekeurd zijn. Gaat de opkoper een bod uitbrengen om de goederen over te nemen van de verkopende partij. Gaat die partij ermee akkoord? Dat wordt de betaling overgemaakt en worden de goederen vervolgens opgehaald door de opkoper, oftewel een kind kan de was doen.

Welke voordelen hangen eraan vast?

Nu we het gehele verkoopproces hebben besproken, is het nu zaak om de voordelen te bespreken. Om te beginnen, is het ten eerste al stukken voordeliger voor jezelf om met een opkoper in zee te gaan. Het voorkomt, bijvoorbeeld: dat je een extra opslag, dient te huren om de overgebleven goederen te verkopen. En je krijgt van de opkoper ook een acceptabele marktconforme prijs, zodat je dus extra verliezen kunt voorkomen en eventueel zelfs misschien een faillissement en dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten.

Daarnaast is een opkoper misschien ook wel interessant voor verscheidene webshoppartijen. Verkoop je bijvoorbeeld: sportkleding via je webshop? En heb je helaas te maken met meerdere retourgoederen. Dan is het natuurlijk erg vervelend, waardoor je ze misschien wel opnieuw moet opslaan, etc. Wat weer voor extra kosten zorgt, dus je restpartij verkopen ook als is in dit geval een retour. Dan kan een opkoper zeker een rol spelen, zodat je alsnog je overgebleven retourgoederen kunt verkopen.

Tenslotte, kun je er ook voor kiezen om je gehele bedrijfsinventaris te verkopen, omdat tijd is voor wat nieuws? Dat is ook mogelijk! Dan hoef je nog niet eens je restpartij verkopen. De opkoper haalt de oude-inventaris op, zodat je al gauw een nieuwe-inventaris brengt.

Dus we kunnen wel concluderen, dat een opkoper verschillende voordelen met zich meebrengt voor het bedrijfsleven, of je nou met overgebleven goederen zit, veel retourgoederen, die een kleine beschadiging hebben, of je gehele oude-inventaris. Een opkoper kan in dit gat springen, zodat je uiteindelijk minder verliest lijdt en hopelijk weer snel winst kan gaan maken.

Deel dit artikel