Wil jij door je medewerkers op handen gedragen worden? Kijk eens naar een cursus leidinggeven

cursus leidinggeven

Wil jij door je medewerkers op handen gedragen worden? Kijk eens naar een cursus leidinggeven

Ben jij iemand die zichzelf naar een hoger niveau wil tillen op het gebied van leidinggeven? Of merk je dat je hierin nog wat extra kennis en vaardigheden kunt gebruiken? Dan ben je zeker niet de enige. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf op dit gebied verder te ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus leidinggeven volgen. Maar waar dien je dan allemaal op letten? In deze blog geven wij jou vijf tips.

Kies een goede cursus

Allereerst is het belangrijk om een cursus te kiezen die bij jou past. Bekijk daarom verschillende opties en informeer bijvoorbeeld bij collega’s of zij al eens een goede cursus hebben gevolgd. Kijk vervolgens ook goed naar de inhoud van de cursus en of deze aansluit bij jouw verwachtingen en doelen.

Stel doelen voor jezelf

Wat wil jij precies bereiken met het volgen van de cursus? Wat zijn jouw specifieke doelen op het gebied van leidinggeven? Door voor jezelf deze doelen te stellen, kun jij gerichter kiezen welke cursus het beste aansluit bij jouw behoeften. Bovendien kun je zo tijdens de cursus ook goed in de gaten houden of je op een goede koers zit.

Blijf kritisch

Tijdens de cursus zul je mogelijk veel nieuwe kennis opdoen. Dit is natuurlijk positief, maar blijf wel kritisch. Past deze kennis wel echt bij jouw werksituatie? Kan jij deze kennis inzetten in de praktijk? Als dit niet het geval is, kun jij de opgedane kennis mogelijk niet goed toepassen. Wees daarom dus kritisch op wat je leert.

Ga aan de slag met wat je leert

Tijdens de cursus leidinggeven zul je waarschijnlijk verschillende dingen leren die je direct kunt toepassen in jouw werk. Ga hier dan ook mee aan de slag en probeer dit te integreren in jouw werkwijze. Zo kun je de opgedane kennis meteen toepassen en profiteer je er direct van.

Blijf jezelf ontwikkelen

Het volgen van een cursus leidinggeven is natuurlijk een mooie stap in de richting van jezelf verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven. Maar het is belangrijk om niet stil te blijven zitten. Blijf jezelf uitdagen en ontwikkel jezelf verder door bijvoorbeeld ook andere cursussen of workshops te volgen. Klik bijvoorbeeld hier eens voor een aanbod van tal van cursussen die Learnit online aanbiedt. 

Samenvatting 

We hopen dat deze vijf tips jou hebben geholpen bij het kiezen en volgen van een goede cursus leidinggeven. Door kritisch te blijven, doelen te stellen en actief aan de slag te gaan met wat je leert, kun jij je kennis en vaardigheden op het gebied van leidinggeven naar een hoger niveau tillen. Blijf jezelf ontwikkelen en wie weet ben jij straks de beste leider op de werkvloer.

 

Deel dit artikel